Nastavitve piškotkov

Politika piškotkov

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Na spletnem mestu se uporabljajo  piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko majhnega tekstovnega dokumenta, shranjenega v brskalniku obiskovalca, omogočajo delovanje funkcij spletišča in uporabnikove prijave.

Ponudnik Ustavno sodišče Republike Slovenije na spletnem mestu www.us-rs.si uporablja lastne piškotke, ki so nujno potrebni za funkcionalno in varno delovanje spletišča. Uporabnik je s tem seznanjen ob prvem obisku.

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

Piškotek

Trajanje hrambe

Uporaba

1. cookie_notice_accepted

trajen

Piškotek se uporablja za preveritev možnosti namestitve ostalih piškotkov in je nujen za funkcionalno delovanje.

2. wp-wpml_current_language

24ur

Piškotek se uporablja za hrambo izbire jezika in je nujen za funkcionalno delovanje strani.

3. wfwaf-authcookie

24 ur

Piškotek se uporablja za preverjanje prijavljenosti uporabnika in je nujen za funkcionalno delovanje strani.

4. wordpress_sec

15dni

Piškotek se uporablja kot zaščita proti hekerji in ohranja povezavo uporabnika na spletno stran. Piškotek je nujen za funkcionalno in varno delovanje spletne strani.

5. wordpress_logged_in

Seja za čas prijave

Piškotek se uporablja kot informacija ali je uporabnik prijavljen na spletni strani in je nujen za funkcionalno delovanje spletne strani.