Sodnice in sodniki obeh ustavnih sodišč so se sestali v dvorcu Bežanec pri Pregradi na Hrvaškem na sedaj že tradicionalnem srečanju obeh ustavnih sodišč, ki že vse od osamosvojitve obeh držav praviloma poteka enkrat letno in na katerem sodnice in sodniki izmenjajo svoje izkušnje o aktualnih vprašanjih ustavnosodne presoje. Na enodnevnem srečanju so sodnice in sodniki obravnavali problematiko sojenja v razumnem roku. Sodnice in sodniki Ustavnega sodišča Republike Hrvaške so izčrpno predstavili  ureditev, pristojnosti in delo njihovega ustavnega sodišča na tem področju, zatem pa so sodnice in sodniki obeh ustavnih sodišč v živahni strokovni razpravi izmenjali svoje poglede in stališča o ustavnosodnem varstvu človekove pravice do sojenja v razumnem roku, ki jo zagotavljata tako ustavi obeh držav kot tudi Konvencija Sveta Evrope o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, katere podpisnici sta obe državi.
 
Predsednica Ustavnega sodišča Republike Slovenije je ob tej priliki sodnice in sodnike Ustavnega sodišča Republike Hrvaške povabila na uradni obisk Ustavnega sodišča Republike Slovenije v naslednjem letu.


 
 Na povabilo predsednika Ustavnega sodišča Republike Hrvaške prof. dr. Petra Klarića je bila delegacija Ustavnega sodišča Republike Slovenije pod vodstvom predsednice prof. dr. Dragice Wedam Lukić v torek, 2. marca 2004, na uradnem obisku pri Ustavnem sodišču Republike Hrvaške.